Objavljeno 03.06.2024 14:23

Selo ima 46 stanovnika, a na izbornim listama njih 30

Na lokalnim izborima u talijanskom selu Ingria, okrug Torino, koje ima 46 stanovnika, kandidovalo se njih 30, uključujući majku i sina koji su na rivalskim stranama.

Na izborima će pravo glasa imati stanovnici sela i 26 ljudi koji su registrovani za glasanje iz inostranstva, prenosi agencija Tanjug pisanje italijanskih medija.

Predstavnik lokalne vlasti u tom selu Igor De Santis pobijedio je uvjerljivo na prethodnim izborima, ali će na predstojećim izborima teže doći do svog četvrtog mandata zbog konkurencije koju mu predstavlja sedamdesetogodišnji opozicionar Renato Poleto. Izborna utrka postala je neizvjesna nakon što je Poleto objavio da je osigurao podršku De Santisove majke, Milene Krosaso.

U BiH nema krize: Evo koliko su političari miliona potrošili na avionske karte

U BiH nema krize: Evo koliko su političari miliona potrošili na avionske karte

“Pitao sam majku da mi se pridruži, ali nakon što je vidjela da su na Poletovoj listi većinom žene, odlučila je da ode s njima. One su sve volonterke koje su vrijedno radile za selo”, rekao je De Santis.

Njegova majka je istakla da njihovo izborno rivalstvo neće uticati na porodičnu harmoniju.

“Oba moja sina i ja želimo najbolje za našu zajednicu i ovo je prilika da damo glas perspektivi žena bez slabljenja porodičnih veza”, rekla je Krosaso.

Ingria se, kao i većina planinskih sela u Italiji, suočava s problemom depopulacije, a od 2022. godine turizam u tom selu se naglo počeo razvijati nakon što je proglašeno za najljepše selo u Italiji.

Olujno nevrijeme u Banjaluci: Grmljavina, led i snažan vjetar

Olujno nevrijeme u Banjaluci: Grmljavina, led i snažan vjetar


Tagovi: