Objavljeno 10.06.2024 13:44

Avion uletio u superćelijsku oluju, pogledajte u kakvom je stanju sletio

Avion AUA sa Majorke sletio je u Beč u nedjelju popodne, međutim letjelica je pretrpjela ogromnu materijalnu štetu jer je upala u superćelijsku oluju.

Naime, od “nosa” aviona, ostali su samo dijelovi. Na fotografijama koje kruže društvenim mrežama, vidi se nekoliko desetina rupa od udara leda, jer je avion uletio u oluju sa gradom.

Vožnja od Majorke do Beča bila je pakao za posadu i putnike.

Tuga do neba: Preminula samohrana majka troje djece

Tuga do neba: Preminula samohrana majka troje djece

"Poslije malo odloženog polaska iz Palma de Majorke oko 15.30 časova, u početku je došlo do manjih turbulencija. Otprilike pola sata prije slijetanja u Beč, stvari su postale veoma loše: A320, nazvan Arlberg, zahvatila je oluja sa gradom", rekli su putnici za “Krone”.

Tada je pilot saopštio da je šoferšajbna aviona polomljena.

Na fotografijama koje su objavljene nakon slijetanja aviona, vide se teška oštećenja nastala od oluje, ali na sreću, kako prenose njemački mediji, niko nije povrijeđen.

Vatrogasna brigada aerodroma i spasilačke službe su odmah bile na licu mjesta, ali nisu morale da intervenišu.

Zemljotres u BiH: Pošteno je zatreslo

Zemljotres u BiH: Pošteno je zatreslo

"Letjelica je na prilazu Beču naišla na superćelijsku oluju sa grmljavinom, za koju je posada u pilotskoj kabini rekla da nije vidljiva na meteorološkom radaru. Prema trenutnim informacijama, grad je oštetio dva prednja prozora u pilotskoj kabini, nos aviona i neke od panela. Avion je uspio bezbjedno da sleti u Beč, a zdravlje posade i putnika bilo je glavni prioritet Austrian Erlajnsa", rekla je portparol AUA Anita Kifer za “Austrianvings”, prenosi "Blic".