Objavljeno 18.05.2024 14:15

Preminuo poznati privrednik

Toplica Mitrović, zaječarski privrednik, umro je 12. maja, a sahranjen dva dana kasnije, na starom gradskom groblju u Zaječaru.

Toplica Mitrović je rođen 16. novembra 1959. godine u Kalni, fakultet je završio u Nišu (1987. godine) i stekao status diplomiranog mašinskog inženjera.

U julu 1990. godine zajedno sa suprugom Snežanom osnovao je preduzeće TIS, u okviru kog je otvorio prvu trgovinsku radnju, a koje je nakon 34 godine poslovanja preraslo u veliku privatnu kompaniju, piše "Radio magnum". 

Iznajmili stan na dan pa iz njega iznijeli stvari - VIDEO

Iznajmili stan na dan pa iz njega iznijeli stvari - VIDEO

Opraštajući se od Toplice, njegov sin Marko Mitrović naveo je:

"Za mamu, Milicu i mene, bio si mnogo više od inženjera, privatnog preduzetnika, dobrovoljnog davaoca krvi i dobrotvora… Podrška – to je ono što si nam uvijek pružao, svim srcem, bez rezerve. Jedna od prvih lekcija koje si nas naučio je da život nije pravedan. Od malena si nas učio da se borimo za svoje mjesto i da budemo jaki u teškim situacijama… Htio si da shvatimo da ništa ne dolazi lako i da se uvijek moramo truditi. Isto kao što ni ova situacija nije pravedna – prerano te je bolest uzela".

Snimila ogromnu zmiju ispred zgrade

Snimila ogromnu zmiju ispred zgrade

"Često smo slušali tvoje riječi: 'Kad god možeš, pomozi, ako ne možeš, nemoj da odmažeš'. Ta tvoja rečenica ostala je zauvijek urezana u naše živote“, navodi Marko Mitrović opraštajući se u ime porodice i dodaje:

"Volio si život i ljude, poštovao zaposlene i poslovne partnere. Tvoj životni moto za porodicu bio je 'Svi za jednog, jedan za sve' što ćemo mi kao porodica nastaviti da slijedimo“.

Toplica Mitrović sahranjen je 14. maja na Starom groblju u Zaječaru.

Tagovi: