Politika

image
07.06.2024.

Mijenja se datum Dana Republike Srpske?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na Svesrpskom saboru u Beogradu predložiti da Dan Republike Srpske bude Sretenje.

Autor: Sada.ba

image
07.06.2024.

Dodik za Sputnjik: Putin razumije Srpsku, i sam je doživio prevaru Zapada

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Sputnjik da predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin razumije i uvažava Srpsku, jer je Rusija u odnosu na zemlje Zapada jedini svjedok Dejtonskog sporazuma koji ga i dalje poštuje.

Autor: Sada.ba

image
03.06.2024.

Igor Radojičić napustio Upravu firme Planet Soft

Igor Radojičić, predsjednik Nezavisnog pokreta "Svojim putem – Igor Radojičić" zbog ponovnog političkog angažmana napustio je poziciju člana Uprave kompanije Planet Soft group.

Autor: Sada.ba

image
03.06.2024.

U BiH nema krize: Evo koliko su političari miliona potrošili na avionske karte

Kancelarija za reviziju institucija BiH provela je reviziju učinka na temu “Nabavka aviokarata u institucijama BiH”.

Autor: Sada.ba

image
03.06.2024.

Pukla tikva: Natalija Trivić ostavila Nenada Stevandića

Direktor Javnog preduzeća Aerodromi Republike Srpske, Natalija Trivić, napustila je Ujedinjenu Srpsku Nenada Stevandića.

Autor: Sada.ba

image
02.06.2024.

Dodik kaže da će podržati promjenu naziva Srebrenice: Bez obzira da li se svidjelo Bošnjacima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je u Srebrenici pokrenuta ideja o promjeni njenog naziva i ako Skupština opštine donese odluku da ga mijenja, Srpska će donijeti zakon i proglasiti ga važećim.

Autor: Sada.ba

image
01.06.2024.

Za BiH ništa neobično: Sa srednjom školom obavlja posao koji zahtijeva fakultet

Državni revizori su utvrdili određene neregularnosti u Agenciji za policijsku podršku BiH kojom upravlja Enver Hadžiahmetović, kadar stranke Narod i pravda (NIP), a koji je prethodno bio direktor sarajevskog Vodovoda i kantonalni ministar za komunalne poslove.

Autor: Sada.ba

image
01.06.2024.

Dodik: CIK je monstrum, neprihvatljivo da SDS-u zabrani učešće na izborima

Apsolutno je neprihvatljiva odluka CIK-a da SDS ne može da učestvuje na izborima. To je protivno svakom demokratskom principu i govori o tome šta je CIK - jedan monstrum koji je tamo izabran upravo pomoću glasova samog SDS-a, poručio je Milorad Dodik putem svog Iks naloga.

Autor: Sada.ba

image
29.05.2024.

Amidžić o imenovanju Čavke u UO RTRS: Mene bi bilo sramota

Ne čudi me osuda javnosti nakon što je Narodna skupština Republike Srpske izglasala gospođu Draganu Čavku za člana Upravnog odbora RTRS-a, poručio je ovo ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Srđan Amidžić, nakon što je, tokom jučerašnje sjednice NSRS, Čavka, iz reda bošnjačkog naroda, izabrana u UO javnog servisa.

Autor: Sada.ba

image
29.05.2024.

Od pjevačice, preko pomoćnice ministara do promjene nacionalnosti i Upravnog odbora RTRS-a

Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održanoj u utorak izabrana su dva člana Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske, a posebnu pažnju izazvao izbor Dragane Čavke.

Autor: Sada.ba

image
28.05.2024.

Dodik Konakoviću: Nisi dostojan

Predsjednik Republike Srpske poručio je da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Еlmedin Konaković tipičan sljedbenik politike Alije Izetbegovića, muslimanskog fundamentalizma u BiH.

Autor: Sada.ba

image
25.05.2024.

'Nije obavezujuća': Šta znači Rezolucija o Srebrenici

U Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija prekjuče je sa 84 glasova za, 19 protiv i 68 uzdržanih, usvojena Rezolucija o Srebrenici.

Autor: Sada.ba