Objavljeno 10.06.2024 14:08

Doktorica joj dala pogrešne tablete - žena proživjela pakao

Ema Tuthil (32) je prije nekoliko mjeseci bila hospitalizovana dva puta u samo nekoliko dana.

Kako kaže, prvi put je imala napad kod kuće, nakon čega se nekoliko dana kasnije ponovo onesvijestila i hitno je prebačena u Univerzitetsku bolnicu u Glazgovu.

Nivo njenog kiseonika pao je veoma nisko. Ljekari su otkrili veliki krvni ugrušak u njenoj nozi i emboliju u oba plućna krila. Ispostavilo se da je nekoliko nedjelja ranije počela da uzima pilule za kontracepciju.

Radnica sa luksuzne jahte otkrila detalje o zahtjevima bogataša: Ne postoji ne

Radnica sa luksuzne jahte otkrila detalje o zahtjevima bogataša: Ne postoji ne

"Nisam mogla da dišem. Bilo je kao da me neko guši, užasno. Četvrtog dana u bolnici doktor mi je objasnio da sam mogla da umrem. On smatra da je u pitanju ugrušak koji je nastao usljed kontraceptivnih pilula. Moja doktorica opšte prakse pozvala me da se izvini jer se ispostavilo da nije ni trebalo da pijem tu vrstu kontraceptivnih pilula",  objasnila je ova majka šestogodišnjeg dječaka za "Mirror".

Ema je odlučila da ponovo počne da pije pilule u martu, nakon šestogodišnje pauze, a poslije rođenja sina, ali da nije znala da bi lijek mogao da izazove tako ozbiljne neželjene efekte. Otpuštena je iz bolnice poslije pet dana, ali još osjeća posledice bolesti.

"Moja noga je još uvek izuzetno otečena, ne mogu dugo da stojim. Vrlo lako ostajem bez daha. Mogu samo da se popnem uz stepenice. Moram da se vratim u bolnicu da vidim da li je ostalo neko dugo trajno oštećenje srca i pluća. Osjećam se užasno što sam mogla da umrem, posebno zato što su ugrušci još uvijek tu u plućima", rekla je.

Svašta: Sa zmijom oko vrata došla na maturu

Svašta: Sa zmijom oko vrata došla na maturu

Svakome bi poručila da prestane sa uzimanje kombinovanih pilula.

"Ako se ne osjećate dobro, idite kod ljekara opšte prakse i tražite da vas pregleda. Nisam imala nikakve vidljive znakove, dok nisam završila u bolnici", ističe Ema, prenosi Žena Blic.