Objavljeno 28.05.2024 20:54

Specijalca u Banjaluci ranile kolege tokom akcije: Branili se od psa

Devetnaest osoba uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u Banjaluci u kojoj je učestvovalo čak 170 policajaca, a jedan specijalac je tokom intervencije ranjen.

U akciji ”Еskadron” uhapšeno je 19 osoba iz Banjaluke, a ukupno je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM, rekao je načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić.

Prema njegovim riječima u akciji su uhapšeni V.M., B.Đ., A.Ć., D.P., M.L., G.S., S.S., M.Ć., V.M. M.T., M.B., D.J., D.P., A.R., B.M., A.P., Z.V., Z.B. i M.R. svi iz Banjaluke.

On kaže da je u akciji učestvovalo 170 policajaca te da je u realizaciji akciji ranjen jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice.

Njega su greškom ranile kolege u pokušaju da se odbrane od psa - pogodio ga je rikošet. Srećom, nije bilo ozbiljnih povreda.

”Jedno lice je u pravcu policijskih službenika pustilo psa rase ‘kane korzo’, te su pripadnici policije u samoodbrani upotrijebili oružje i pucali. Došlo je do rikošeta i fragmenti zrna su ga pogodili u petu desne noge. Njemu je ukazana ljekarska pomoć i radi se o lakšim tjelesnim povredama”, rekao je Vukelić na konferenciji za novinare.

Velika akcija u Banjaluci, čak 19 uhapšenih - pogledajte privođenje

Velika akcija u Banjaluci, čak 19 uhapšenih - pogledajte privođenje

Pojasnio je da je akcija mjesecima vođena u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci, te da su po naredbi suda danas izvršeni pretresi na više lokacija.

”Uhapšeno je 19 osoba, jedna se nalazi u pritvoru, dok se za dvije osobe traga. Tokom akcije ukupno je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM. Takođe pronađena je i oduzeta oprema za pakovanje, više digitalnih vaga, mobilnih telefona i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku”, rekao je Đurica.

On kaže da su većina uhapšenih policiji poznata od ranije kao povratnici u vršenju krivičnih djela. Nije mogao da se izjasni koliko osoba će biti predato u nadležnost tužilaštva, navodeći da će to odlučiti predmetni tužilac, kao i konačnu kvalifikaciju krivičnog djela.

”Od januara do aprila ove godine PU Banjaluka je realizovala četiri operativne akcije s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i prometa drogom. Zadokumentovano je 26 krivičnih djela, a zaplijenjeno je ukupno 4,5 kilograma marihuane, oko 1,5 kokaina, određena količina amfetamina i ekstazija”, rekao je Đurica.