Objavljeno 28.05.2024 21:06

Pogledajte kako su specijalci poslagali uhapšene u velikoj akciji u Banjaluci

Devetnaest osoba iz Banjaluke je uhapšeno u akciji ”Еskadron”, a pronađeno je i oduzeto oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM.

Osim toga, kako su rekli u Policijskoj upravi Banjaluka, oduzeta je i oprema za pakovanje, više digitalnih vaga za precizno mjerenje i mobilnih telefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"U okviru operativne akcije kodnog naziva 'Еskadron' policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Jedinicom žandarmerije MUP-a Republike Srpske danas su lišili 19 lica V.M., B.Đ., A.Ć., D.P., M.L., G.S., S.S., M.Ć., V.M. M.T., M.B., D.J., D.P., A.R., B.M., A.P., Z.V., Z.B. i M.R. svi iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Specijalca u Banjaluci ranile kolege tokom akcije: Branili se od psa

Specijalca u Banjaluci ranile kolege tokom akcije: Branili se od psa

Izvršeni su pretresi na više lokacija na području grada Banjaluka, a na osnovu naredbi Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Za dva lica koja su obuhvaćena ovom akcijom se intenzivno traga, dok se lice R.P. iz Banjaluke nalazi u pritvoru.

U akciji ”Еskadron” uhapšen Borislav Đukanović Gru!

Kako je potvrđeno, Đukanović je prvoosumnjičeni u ovoj kriminalnoj grupi za koju se sumnja da se duži vremenski period bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge na području Grada Banjaluka.

Đukanović ima bogat kriminalni dosije. Ranije je već osuđivan i odležao je zatvorske kazne upravo zbog trgovine narkoticima.

U žižu javnosti posljednji put je dospio u septembru 2022. godine kada je na njega pucano u blizini Tržnog centra ”Delta”, u bulevaru Srpske vojske. Napadač na motociklu tada je ka njemu ispalio najmanje dva metka i oba su promašila i Đukanović je prošao bez povreda.

Velika akcija u Banjaluci, čak 19 uhapšenih - pogledajte privođenje

Velika akcija u Banjaluci, čak 19 uhapšenih - pogledajte privođenje

Akciju ”Еskadron” sprovode PU Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, te Specijalna antiteroristička jedinica i Žandarmerija. U okviru akcije izvršeni su pretresi na više lokacija širom grada, a uhapšeni su sprovedeni u PU Banjaluka na kriminalističku obradu.

U video snimku pogledajte kako su specijalci poslagali uhapšene u velikoj akciji.

Foto: ATV